Bega Astroloji Gökyüzü Gözlemi

GÖKYÜZÜ GÖZLEMİ

1- TEMEL EĞİTİM: Gezegenlere ve Burçlara Dokunmak
Gündüz: Astronomi, gezegenler ve burçlar hakkında bilgi (mitoloji dahil). Teleskop kullanımı eğitimi.
Gezegenlerin, büyüklükleri, özellikleri, yörüngeleri, uyduları, ileri geri gitme durumları, zodyak burçlarıyla olan konumları, mitolojisi vb. gibi konularda bilgiler verilerek gezegenlere ve burçlara dokunmaktayız.

Gece: Rasat günü görülebilen gezegenler ile varsa tutulmaların teleskopla izlenmesi, burç takım yıldızlarının gözlenmesi.

2- İLERİ EĞİTİM: Gökyüzünde Gezinmek
Gündüz: Takımyıldızlar, ve gökyüzü hakkında bilgi. Teleskop kullanımı eğitimi.
Takımyıldızlar ve Sabit yıldızlar nedir? Samanyolunu ve başka galaksileri görebilir miyiz? Andromeda galaksisi, Kutup yıldızı Polaris, daha önceki kutup yıldızları Vega ve Thuban neredeler? Sirius yıldızını nasıl göreceğiz? Nebula ve kara deliklere rasat yapabilir miyiz? Ve benzeri soruları teoride öğrenmek ve teleskopla gözlemlemek ister misiniz?
İçinde takımyıldızların (bilinen burçlar dâhil) bulunduğu sabit yıldızlar feleğinin (göksel küresinin) ötesinde/üstünde, Atlas feleği bulunur, ona yıldızsız felek veya burçlar feleği de denir. Allah burada on iki şey takdir etti. Atlas feleği, gökleri ve yeri uzunluk ve genişliği ile kuşatan feleğinin altında döner. Gökler ve yeryüzü, tıpkı, çöldeki bir halka gibi Kürsi’nin boşluğundadır. Kürsi ise Arş’ın boşluğundadır. Arş, bütün maddi alemi kuşatan cisimdir ve Tabiat ve Heba’dan oluşan Külli Cisim tarafından oluşturulmuştur. Tabiat ve Heba ise Levh-i Mahfuz’da yazılanlardan ortaya çıkar (Titus Burckhardt, Muhyiddin İbn Arabi’nin Mistik Astrolojisi).

Gece: Rasat günü görülebilen takımyıldızlar, burçlar, samanyolu galaksisi, diğer görülebilen galaksiler ve nebula gözlenmesi.

Not:
1-Günlük eğitimler, gündüz öğleden sonra saat 17-20 arası ve gece saat 21-24 arasında toplam 6 saat yapılmaktadır. Bu eğitimlerde 2 farklı müfredat bulunmaktadır.
2-Eğitim içeriği ve planlaması 2024 yılında açıklanacaktır.